Cum ar putea schimba dronele industria orezului
Tehnologia reușește să îmbunătățească până și cele mai vechi domenii de activitate, cum ar fi agricultura, care se bucură de progrese remarcabile datorită acesteia.
Fermierii japonezi au găsit o metodă prin care să-și facă viața mult mai ușoară. Aceștia testează un nou tip de dronă care zboară deasupra câmpurilor și poate efectua sarcini într-o fracțiune din timpul necesar muncitorilor.
Drona aplică pesticide și îngrășăminte peste un câmp de orez, doar în 15 minute – o muncă care durează mai mult de o oră dacă este făcută manual și care-i obligă pe muncitori să care kilometri întregi rezervoare grele.
Dezvoltatorii noilor drone spun că acestea le sunt de un adevărat ajutor localnicilor, deoarece forța de muncă se diminuează, pe măsură ce tinerii pleacă la oraș.
Planul acestora este ca anul viitor să poată lansa dronele care pot fi controlate cu ajutorul unei aplicații de iPad. Cea mai mare problemă ar fi prețul destul de piperat, care se ridică la 36.000 de dolari.
Președintele companiei Nileworks, Hiroshi Yanagishita spune că scopul final al proiectului este reducerea costurilor de cultivare a orezului la un sfert de ce este acum.
Dronele Nile-T18 au fost recent testate în zona Tome din Japonia – o regiune care a asigurat producția de orez pentru Tokyo încă din secolul al XVII-lea.
Compania mai susține că, pe măsură ce se vor confrunta cu o generație viitoare de fermieri mult mai restrânsă, este datoria lor să crească productivitatea și veniturile fermierilor prin tehnologii de ultimă generație, cum ar fi dronele.
Prețul ridicat al dispozitivului este totuși rentabil, dacă alegi să-l compari cu mini-elicopterele controlate prin unde radio care costă în jur de 136.000 de dolari.
Un alt avantaj al acestora este că pot analiza o tulpină de orez și, în funcție de ea, determină cantitatea de pesticid de care are nevoie – lucru care îi ajută pe fermieri să estimeze cantitățile de pesticid necesare.